השבוע חל יום הפסטה הבינלאומי.
לכבוד המאורע, הנה כמה עובדות שלא ידעתם המאכל המגוון והנפלא הזה!
• הפסטה הבסיסית עשויה ממים וקמח בלבד. במתכונים מסוימים מוסיפים גם ביצים.
האיטלקים מקפידים להשתמש בקמח סמולינה מחיטת דורום. הקמח עשוי מזן מיוחד ויחסית קשה של חיטה, המכיל אחוזים גבוהים של חלבון וגלוטן בהשוואה לזנים אחרים.
כיום יש שפע של פסטות המיוצרות מקמחים שונים, ולא רק מקמח חיטה, מה שמאפשר למגוון רחב יותר של אנשים להנות מאכילת פסטה. למשל לאנשים הרגישים לגלוטן או לאנשים המעדיפים להימנע ממנו, ישנן פסטות מקמח תירס, קמח אורז מלא, קמח חומוס ואפילו שעועית!
• עד היום אין הסכמה או הכרעה בנוגע למדינת המוצא של הפסטה - האם הפסטה הומצאה בסין והתגלגלה לאיטליה באמצעות דרך המשי, ולאחר מכן שוכללה על ידי האיטלקים? או שאולי מקורה של הפסטה היה תמיד באיטליה?
• ישנם למעלה מ-400(!) סוגים של פסטות. יכולים לנחש מה היא הצורה הפופולארית ביותר? ... נכון! ספגטי! הסוגים השונים נקראים לרוב בשמות הקשורים למראה, לצורה. למשל ישנה פסטה הנקראת 'גמילי', שזו המילה האיטלקית ל'תאומים', אשר צורתה היא כשל שני פסי פסטה המלופפים יחדיו ואינם נפרדים.
בתמונה הבאה, הפסטה מסוג 'גמילי' נמצאת בצד שמאל למטה:
בעוד הסוגים השונים נקראים בשם הקשור לצורתם, מנות הפסטה השונות נקראות לרוב על שם המקום שבו הומצאה המנה (למשל המנה 'ניוקי א-לה רומנה' שהומצאה כמובן ברומא), או על שם ממציא המנה (כדוגמת המנה האהובה 'פטוצ'יני אלפרדו' על שם השף אלפרדו די ללו שהמציא אותה) או על שם המרכיב הדומיננטי בה (כמו 'פסטה א-לה אלויו' שהיא פסטה עם שמן זית).
• בניגוד אלינו, האיטלקים נוהגים לאכול פסטה כמנה ראשונה ולא כעיקרית. בנוסף הם מקפידים להתאים בין צורת הפסטה לרוטב. מה הכוונה? צורות שונות מתאימות לרטבים שונים, כאשר הכלל המנחה הוא שלאיטריות דקות מתאים רוטב קליל, ולאיטריות עבות וקצרות רוטב סמיך ועשיר.
פסטה פסטו מהירה!
יש לכם במקרר פסטה ללא רוטב ואין לכם כוח להכין רוטב?
המתכון הבא דורש מכם רק לערבב! קדימה!
מצרכים (לצלחת אחת):
כפית שמן זית או חמאה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
2 כפיות פסטו
2 כפות פירורי לחם מוזהבים
גבינה צהובה (פרוסה אחת חתוכה לקוביות או כף גבינה צהובה מגורדת)
צלחת עם פסטה מוכנה.
הוראות הכנה:
מערבבים את כל המצרכים ביחד. טועמים, מתקנים טעמים אם צריך (אם חסר מלח - מוסיפים. אם מלוח מידי - מוסיפים עוד פסטו ופירורי לחם). מחממים במיקרוגל (כמובן בכלי המתאים לכך) כמה שניות עד שהגבינה נמסה, מערבבים ונהנים! בתיאבון!
איזו פסטה אתם הכי אוהבים? שתפו אותנו בתגובות!
התגובות שלכם
הדס כהן
ט' חשון תשפ"אנועה ברק
ט' חשון תשפ"אשירה נחמה המלכה
ט' חשון תשפ"אחסוי
ט' חשון תשפ"אגם חסויה
ט' חשון תשפ"אגם גם חסויה
ט' חשון תשפ"אגם גם גם חסוי
ט' חשון תשפ"אחסוי בריבוע
ט"ז חשון תשפ"א5 פעמים חסויה
כ"ב חשון תשפ"א!!!!!!
ט' חשון תשפ"אאוריה
ט' חשון תשפ"אאורי
ט' חשון תשפ"אאביגיל
ט' חשון תשפ"אאוריה
ט' חשון תשפ"אכהעעכע
ט' חשון תשפ"אאורי
ט' חשון תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ט' חשון תשפ"אטהר
ט' חשון תשפ"אמיהו חכם
ט' חשון תשפ"אהדסס
ט' חשון תשפ"אחיה מושקא!chaya
ט' חשון תשפ"איומי
ט' חשון תשפ"אאלישבע בלס.....
ט' חשון תשפ"אאילת
ט' חשון תשפ"אאוריה ליכטנברג
ט' חשון תשפ"אאליייייייי ח.
ט' חשון תשפ"אתמר
ט' חשון תשפ"איעלה
ט' חשון תשפ"אמהממת
ט' חשון תשפ"אתמר דנון
ט' חשון תשפ"אפסטה
ט' חשון תשפ"אמדהים!
ט' חשון תשפ"אאביגיל
ט' חשון תשפ"אסודי
ט' חשון תשפ"אאיתן
ט' חשון תשפ"ארעיה
ט' חשון תשפ"אהדסה פ.
ט' חשון תשפ"איאיר
ט' חשון תשפ"איאיר לוי
ט' חשון תשפ"אסמוי
ט' חשון תשפ"אאביגיל סבג
ט' חשון תשפ"אנועה ק
ט' חשון תשפ"אטליה
ט' חשון תשפ"ארות המושלמת
י' חשון תשפ"אתמר
י' חשון תשפ"אאסתי
י"ז חשון תשפ"אתמר לופוליאנסקי
י"ז חשון תשפ"אעדיציונה איכר
י"ד טבת תשפ"איהודית חג'ג'
י"ז אדר תשפ"אמיכאל דוד חן
י"ד חשון תשפ"אאליה המלך
י"ד חשון תשפ"אשירה
כ"ד חשון תשפ"אחסוי קטן
כ' חשון תשפ"באיילת ש
י' חשון תשפ"אאורה הויזר
י' חשון תשפ"ארינת
י' חשון תשפ"אקוס קוס
י' חשון תשפ"אהמושלמת מיכולם
י' חשון תשפ"אנועה בטשוילי
י' חשון תשפ"אשיראל
י' חשון תשפ"אפסטה פסטו טעימה!
י' חשון תשפ"אתהיה
י' חשון תשפ"אחבד
י"א חשון תשפ"אחנימוב
כ"ב חשון תשפ"אאורה בן דוד
כ"ב חשון תשפ"אאריאל
י' אייר תשפ"אמקום!!!1!!!!!!!!!
כ"ו טבת תשפ"בturhtkh
ו' שבט תשפ"באברהמי פיזם
כ"ב אדר ב תשפ"ב