אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
בלוג

החלבון החמקמק

 

 

החלבון החמקמק

     

 

 

שלום ילדים!   תגידו, אתם אוהבים לבשל ולאפות? אחד האתגרים הכי אתגריים בבישול זה להפריד את החלמון והחלבון - אז הנה שיטה מדעית מגניבה כדי לעשות את זה!

 

 

  

 

מה צריך?

 

- ביצים

 

- קערה

 

- בקבוק מים ריק

 

 

 

 

 

 

 

מה עושים? 

 

 

שוברים את הביצה כולה לתוך הקערה. נזהרים לא לשבור את החלמון!

לוקחים את הבקבוק, ולוחצים עליו, כך שחלק מהאוויר ייצא, אך לא מכווצים אותו לגמרי.

 

בלי לשחרר את הלחץ, מחזיקים את פתח הבקבוק מעל החלמון, וסותמים אותו בעזרת החלמון. משחררים את הלחץ על הבקבוק ו...הופ! החלמון נשאב פנימה! עכשיו רק צריך להספיק להטות את הבקבוק כך שהחלמון לא ייפול חזרה החוצה...

 

 

  

למה זה קורה?

  

כשלוחצים על הבקבוק, מפחיתים את כמות האוויר בתוכו. אם תעשו את זה מול הפנים שלכם, הרי תרגישו רוח, נכון? כשמשחררים את הלחץ, האוויר ממהר לחזור פנימה, אל מקום הלחץ המוקטן. ואם הפיה סתומה על ידי חלמון? אז החלמון הצמיגי יישאב, בעוד החלבון הנוזלי יותר ייזל החוצה ויחמוק חזרה לצלחת... 

   

                                 בהצלחה!

 

 

 

 

 

התגובות שלכם

  • יאיר
    י"ב אייר תשע"ו
    יפה מאוד