בייגלה ירושלמי
מה דעתכם שלכבוד יום ירושלים, נכין מתכון ירושלמי אמיתי? קבלו את …הבייגלה הירושלמי!
מצרכים לבצק:
- 1/2 קילו קמח
- 1/2 1 כוסות חלב חמים
- 1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כף מלח
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
- זעתר
- מלח גס
אופן ההכנה:
מכניסים את חומרי הבצק לתוך קערה, מערבבים ולשים. אפשר להשתמש במיקסר, וללוש בעזרתו, ואפשר גם ביד. כשנוצר בצק אחיד, גמיש וחלק, מכסים את הבצק במגבת נייר או בניילון נצמד למשך חצי שעה.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לכדורים. בעזרת הידיים יוצרים חור בכדור, ומושכים אותו בזהירות ובאיטיות לצורה של בייגלה מאורך.
מניחים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת, ומתפיחים למשך חצי שעה נוספת.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות את הציפוי האהוב עליכם - שומשום, זעתר, או מלח גס. אפשר גם את שלושתם יחד! אופים כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהבייגלה מזהיב. בתיאבון!
התגובות שלכם
עדי סופר
י"ז תמוז תשע"זאיילת השחר :)
י"ז טבת תשע"טעדי
ט"ו אלול תשפ"אמושי
י' כסלו תשע"זחסוי
כ"ט תמוז תשע"חאמיתי
ח' טבת תשפ"אטלטוללל
כ"ז אייר תשפ"דאבישג
ב' כסלו תשפ"אתהילה מו.
כ"ג תמוז תשע"חהודיה בוצקו
י"ט כסלו תשע"זהודיה
ה' תשרי תשע"חשמואל לוי
ד' כסלו תש"פאני
כ"ה אייר תשפ"ארחלי אסרף
ח' כסלו תשע"חאין לי שם
ג' שבט תשע"טחיעכג
י"ח אייר תשפ"א