חכמולוגי
בלוג

יום עוגת הגבינה הבינלאומי

 ידעתם שהשבוע חל יום עוגת הגבינה הבינלאומי?

גבינה היא אחד המוצרים הבסיסיים ביותר שמופקים מחלב, והעתיקה בהן. ולמרות שכל הגבינות מיוצרות בבסיסן מחלב, מים ומלח, יש מאות גבינות שונות ברחבי העולם! הן מובדלות זו מזו במרקם, בעמידות ובטעם. רק תחשבו על ההבדל בין גבינה צהובה לגבינת קוטג', או בין גבינה לבנה לגבינה בולגרית.

לכבוד הארוע, וגם לרגל תשעת הימים הקרבים ובאים, האסורים בבשר ויין, הנה מתכון קל של עוגת גבינה עם טוויסט- עוגת גבינה בכוסיות!  

כוסיות עוגת גבינה ללא אפיה קלות להכנה!

 

מצרכים
 • 1 חבילת שמנת מתוקה להקצפה חלבית
 • 1 חבילת גבינה לבנה באריזה גדולה (500 גרם)
 • 1 פודינג וניל
 • 1/2 כוס סוכר או יותר (משתנה לפי הטעם)
 • כוסיות קטנות
 • 1/2 כוס חלב
 • 1 חבילת שוקולד לבן או  שוקולד חלב מגורר
לשידרוגים:
- ניתן להכין פירורי ביסקוויטים ולהניח בתחתית הכוסות.
    
הוראות הכנה 
 מקציפים ביחד את השמנת מתוקה עם הסוכר והפודינג וניל, עד שמתקבלת קצפת יציבה.
 בשלב זה ניתן לטעום לראות מה היא מידת המתיקות. הבלילה צריכה להיות מאוד מאוד מתוקה, אפילו יותר מידי מתוקה, כי בהמשך נוסיף את הגבינה הלבנה שתוסיף חמיצות ותחסיר מהמתיקות. 
 אם הבלילה יצאה לכם רק 'מתוקה' אבל לא מתוקה מידי- הוסיפו עוד קצת סוכר והקציפו מעט.
 אל תוך הקצפת שנוצרה מקפלים את הגבינה הלבנה.
מוסיפים חצי כוס חלב וממשיכים לקפל עד לקבלת מרקם אחיד.
 מעבירים את הבלילה אל תוך שקית זילוף.
 בעזרת שקית הזילוף מזלפים את הבלילה אל תוך כוסיות הקינוח.
 מפזרים בנדיבות מעל כל כוס שוקולד לבן/חלב מגורר.
 וזהו! יש לכם מנה אחרונה קלה וטעימה!  

התגובות שלכם

  • שירה ס.
    כ"ז תמוז תשע"ט
    מי שהכין שיגיד אם זה 'שווה'
  • מרים ואסתר
    כ"ז תמוז תשע"ט
    ראשונה
  • אני
    כ"ח תמוז תשע"ט
    הכנתי את זה וזה טעיםםםםם אי אפשר להפסיק לאכול את זה שווה בטרוף לנסות!!!!