חכמולוגי
בלוג

מעדן מרוקאי

 ידעתם שהשבוע, לפני 64 שנים, התקיים מבצע חירום להעלאת יהודי מרוקו לארץ?

קהילת יהודי מרוקו היא אחת הקהילות הגדולות ביותר שעלו לישראל, והם הביאו איתם הרבה מנגינות, מנהגים, ומתכונים טעימים!

הנה מתכון לסלט גזר מרוקאי שתוכלו להכין בקלות, ולהוסיף לשולחן השבת שלכם (אם הוא עדיין לא שם…)

המצרכים

  6-7 גזרים גדולים

  2 שיני שום כתושות

  4 כפות שמן זית

  מיץ מחצי לימון קטן

  כף אריסה

  1/2 כפית כמון

  מלח לפי הטעם

  1/4 כוס כוסברה קצוצה

  אופן ההכנה

 מקלפים את הגזרים ופורסים אותם לפרוסות.

 מרתיחים (רק בעזרת ההורים) סיר עם מים וכף מלח. כשהמים רותחים מוסיפים בזהירות בעזרת ההורים את הגזרים, מרתיחים שוב, ומבשלים במשך כעשר דקות. הגזרים צריכים להיות מבושלים, אך לא רכרוכיים מדי.  מבקשים מההורה שיוציא את הגזרים מהמים.

מערבבים בקערה את שאר החומרים (שום כתוש, שמן זית, מיץ לימון, אריסה, כמון, מלח וכוסברה) ומוסיפים לגזר. מערבבים ומגישים לשולחן. 

 בתיאבון!

התגובות שלכם

  • ה100לפת
    י"א אלול תשע"ט
    קלללללללו אין על מרוקאים (אני מרוקאית (כמו שיש אשכנזים))זה טעים בטרוף חייבים לנסות !!
  • תותי
    י"א אלול תשע"ט
    שהיה בתאבון כולם
  • נחמיה
    ט"ו אלול תשע"ט
    מרוקאים ידועים במאכלים החריפים
  • הילה קורקוס
    י"ז כסלו תש"פ
    נשמע כזה טעים אגב אני מרוקאית שלמה והחיים פשוט תענוג אין על מרוקאיים