אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
בלוג

איטליה

 מדינה בצלחת

השבוע יחול יום הפיצה הבינלאומי, וזאת הזדמנות מצוינת ללמוד קצת על ארץ המוצא שלה - איטליה!  

איפה היא? בדרום אירופה. לחצי האי שאיטליה שוכנת עליו יש צורת מגף, ולכן יש הקוראים לה 'ארץ המגף'. מלבד חצי האי הזה (ששמו חצי האי האפניני) היא כוללת גם כ-20 איים, ביניהם סיציליה וסרדיניה. בחלקה הצפוני נמצאים הרי האלפים הגבוהים, כאשר מעבר להם נמצאים צרפת, שווייץ, סלובניה ואוסטריה.

  איך הנוף? באיטליה יש הרים רבים, וביניהם גם הרי געש. היא גם מלאה באגמים, כך שהנוף בהחלט יפה Smile

  מדינות בתוך מדינות? בתוך גבולות איטליה שוכנות שתי מדינות עצמאיות וקטנטנות: סן מרינו והוותיקן. סן מרינו, שנמצאת על רכס הרים, נחשבת לרפובליקה (סוג של מדינה) העתיקה בעולם. היא קיימת מאז ימי הרומאים!

הוותיקן הוא קטן עוד יותר, והוא מעין עיר עצמאית שבה נמצא המרכז העולמי של הכנסייה הנוצרית. יש כאלה שחושבים שבמרתפי הוותיקן נמצאים כלי המקדש שנלקחו על ידי צבאות הרומאים.

  מי שמע על הרומאים? הם כבשו שטחים עצומים והיו אימפריה עולמית. הם גם החריבו לנו את בית המקדש השני. ובכל זאת, הרומאים, שהגיעו מהארץ המכונה כיום איטליה, די נעלמו מהעולם... הם השאירו מזכרות רבות בדמות עתיקות מרשימות, ואם תזדמנו לרומא, בירת איטליה, אולי תראו חלק מהם. 

  מה אוכלים? האוכל האיטלקי מוכר בעולם כולו - פסטה, מקרוני, קנלוני, לזניה וכמובן פיצה!

היום ניתן לכם מתכון לפיצות פיציות, פיצות קטנטנות וחמודות שתוכלו להכין בקלות כדי לחגוג את יום הפיצה הבינלאומי מכל הלב. 

פיצות פיציות

המצרכים

2 כוסות ועוד שתי כפות קמח

חצי כף שמרים יבשים

3/4 כף סוכר

כפית מלח

רבע כוס שמן

שני שליש כוס מים פושרים 

רוטב עגבניות / קטשופ

גבינה צהובה מגורדת

תוספות לבחירתכם - זיתים, תירס, עגבניות, בצל, פטריות, פסטו

 אופן ההכנה

מערבבים בקערה גדולה את מצרכי הבצק: הקמח, השמרים, המלח, השמן, הסוכר והמים. לשים היטב עד שמתקבל כדור בצק חלק ונעים.

מתפיחים למשך חצי שעה (בקיץ) - 45 דקות (בחורף).

מרדדים את הבצק לעלה בעובי בינוני. בעזרת חותכן או כוס קטנה קורצים עיגולים בקוטר של כ-6 ס'מ.

מתפיחים שוב ל-20 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות למשך עשר דקות. 

עד שהתנור מתחמם, מרדדים מעט את העיגולים, ויוצרים במרכז כל עיגול 'בור', כך שמתקבל עיגול בצק עם שוליים גבוהים יותר.

ממלאים את ה'בור' ברסק עגבניות או קטשופ, מניחים את התוספות הרצויות (בצל, עגבניות, פטריות, זיתים וכו') ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת.

מכניסים לתנור החם למשך רבע שעה, או עד שמשחים. זהו, הפיצות הפיציות שלכם מוכנות! בתיאבון! (המתכון מהאתר של ניקי ב)

התגובות שלכם

  • אסף זלצר
    י"ח שבט תש"פ
    ראשון (אני מקווה)
    • אפי שיינר
      י"ח שבט תש"פ
      אני בטוח
  • אסתר
    י"ח שבט תש"פ
    יפה
  • אמונה טחובר:)
    י"ח שבט תש"פ
    נשמע טעים הפיציות
  • שניייייהההה
    י"ח שבט תש"פ
    מי הכין ויכול להמליץ אם להכין את הפיצה?
  • שאולי המלך
    י"ח שבט תש"פ
    שני (נראה לי)
  • הילה קורקוס
    י"ח שבט תש"פ
    טעים הכנתי ויצא נהדר יום פיצתיסתי מהנהההה
  • אלמונית
    י"ח שבט תש"פ
    יאמיייייי פיצה חולה על פיצה!!!
  • אודיה הלל
    י"ח שבט תש"פ
    לאסף זלצר, תקוותיך התגשמו...
  • חסוי
    י"ח שבט תש"פ
    שני
  • אילה
    י"ח שבט תש"פ
    כן, אסף אתה ראשון..
  • נוי
    י"ט שבט תש"פ
    שניה מקווה
  • רחלי הירשוביץ
    כ' שבט תש"פ
    וואי נשמע טעים
  • שניאור יוגב
    כ"א שבט תש"פ
    שני
  • שמואל חנן
    כ"א שבט תש"פ
    זה יום הפיצה הבנלאומי/יום האיטליה העולמי