אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
השף הצעיר

עוגיות לג בעומר

חרובים ול'ג בעומר - מה הקשר?

ברור: זה מה שרבי שמעון בר יוחאי ובנו אכלו במערה.

 אז הנה כמה עובדות מעניינות על חרובים, ובסופן מתכון טעים!  

 שמו של החרוב נובע מהצורה שלו - צורת חרב.

 גרעיני החרוב הם בעלי אותו משקל כמעט במדויק.

לכן בימי קדם השתמשו בהם כמידת משקל לזהב ואבנים יקרות.

שמעתם על המונח 'קראט' בנוגע לזהב? הוא מגיע מהמונח 'carob', שזה חרוב באנגלית.  

 עץ החרובים נותן פירות משך 200 שנה!

 אבקת חרובים משמשת להכנת תחליפים מזינים לממתקים. שוקולד חרובים טעמתם? ומה עם ממרח חרובים במקום ממרח שוקולד? 

 בחרובים יש הרבה סידן, ויטמינים ומינרלים, ובניגוד לשוקולד, אין בהם קפאין. 

והנה מתכון לעוגיות חרובים בריאות במיוחד:

  המצרכים

 - 1/3 כוס שמן

- 1/3 כוס דבש 

- ביצה

- כפית תמצית וניל

- ¼ 1 כוסות קמח מלא

- כפית אבקת אפייה

- ½ 2 כפות אבקת חרובים

- 2/3 כוס אגוזים קצוצים.                       

 

אופן ההכנה

 - בקערה אחת מערבבים את החומרים הלחים           

(שמן, דבש, ביצה ותמצית וניל).       

- בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים.              

- מאחדים את תוכן שתי הקערות, ובעזרת כפית מניחים על תבנית משומנת היטב.

- מכניסים ל-15 דקות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

  בתאבון!  

התגובות שלכם

  • ...
    ט"ז אייר תש"פ
    אני אוהבת ממרח חרובים זה טעים וגם יותר בריא!! מומלץ לנסות.
  • לא משנה
    ט"ז אייר תש"פ
    איזה עובדות מדהימות
  • צור
    ט"ז אייר תש"פ
    מגניב נשמע טעים
  • טליה המהמהמת
    ט"ז אייר תש"פ
    ראשונה .... איזה מתכון פשוט מהמם!!! וגם בריא!!! תודה ערוץ מאיר.
  • דבורה לאה ברקו
    ט"ז אייר תש"פ
    אבא שלי אוכל ממרח חרובים זה נראה מגעיל אבל בזכות ערוץ מאיר אני אנסה!!
  • שילת דהן
    ט"ז אייר תש"פ
    וואו עובדות ממש מענינות שווה לקרוא ערוץ מאיר תודה רבה לכם על כל הפעילויות והחוויות שאתם עושים לנו ומעבירים בכך את זמננו בכיף תודה רבהההה
  • איילת בוזגלו
    ט"ז אייר תש"פ
    באמת נראה טעים
  • חסויה
    ט"ז אייר תש"פ
    יפהההההההה
  • דוידי
    ט"ז אייר תש"פ
    מממממ נשמע טעים

מנהל ערוץ מאיר: אלקנה פרל