אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת - טורקיה

 השבוע הראשון של החופש מתחיל ממש עכשיו - איזה כיף!

 לכבוד המאורע, בחרנו הפעם לספר על טורקיה, מדינה שבה הילדים זוכים לחופש ארוך במיוחד שנמשך שלושה חודשים שלמים!

 יש בטורקיה עוד דברים מיוחדים, הנה כמה מהם:

 • גם וגם. טורקיה משתרעת על פני שתי יבשות שונות, אירופה ואסיה, ומהווה גשר ביניהן.

 זו הסיבה לכך שיש בה מגוון נופים השונים מאוד זה מזה. וכן מגוון רחב של מחצבים:

 נחושת, כרום, פחם, עופרת, אבץ ועוד. 

מקור התמונה pixbay

 • הקניון הראשון. הבזאר המקורה, המכונה גם 'הבזאר הגדול' בעיר אינסטנבול נחשב לקניון הראשון בעולם. הוא הוקם לפני יותר מ-500 שנה על ידי הסולטן מהמט השני ושימש למעבר סחורות בין המזרח ואירופה. כיום (כמובן לא בקורונה), מבקרים בו יותר מרבע מיליון איש מידי יום! בבזאר יש 3,000 חנויות שונות, וביניהן גם חנויות תכשיטים, תבלינים, שטיחים וקדרות. ובנוסף, יש בבזאר גם בית ספר!

 • מילים בהשאלה.  אף שהעותמאנים שלטו בארץ ישראל במשך כארבע מאות שנים, נכנסו לשימוש רק מילים מעטות מהשפה הטורקית לשפת היום יום שלנו. למה זה קרה? כיוון שהדיבור באותם שנים ורוב ההתנהלויות נערכו בשפה הערבית ולא בשפה הטורקית. 

חלק מהמילים הטורקיות שאימצנו אלינו הן: שש-בש, קבב, מנגל, דונם, יוגורט, בורקס וקיוסק.

 • מי צריך שם משפחה.  עד שהממשלה הטורקית חוקקה בשנת 1934 את 'חוק השמות' שחייב כל אזרח לקחת לעצמו שם משפחה רשמי, למרבית הטורקים לא היה שם משפחה כלל. עד אז הם נהגו להשתמש בשם האב כשם המשפחה, בצירוף המילה 'oglu' שמשמעותה 'הבן של'.

 

 מאכל טורקי מיוחד - מנאמן Menemen

 הגרסה הטורקית לשקשוקה, יש האומרים שזו הגרסה הטעימה יותר, אנחנו נשאיר את ההחלטה בידכם Smile 

 במתכון זה יש שימוש באש - ולכן חובה להיעזר במבוגר. 

 

מצרכים

  כף חמאה

 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות או מגורדות

 1 פלפל קטן (אנו ממליצים על זן שנקרא 'סוויט בייט')

 כף וחצי מוצרלה מגורדת או גבינה נמסה אחרת

  2 ביצים 

 תבלינים (מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה)

   

מה עושים?

 מחממים את החמאה במחבת על אש נמוכה מאוד.

 כשהחמאה נמסה והופכת נוזלית - מוסיפים את הפלפל החתוך ומטגנים אותו במשך חצי דקה (אם לא אוהבים פלפל ניתן לדלג על השלב הזה).

  מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומכסים עם מכסה לבישול.

 מבשלים מכוסה במשך 6-8 דקות.

 מוסיפים מעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ומערבבים.

 מוסיפים את הביצים ומערבבים אותן היטב אל תוך התערובת.

 מוסיפים את המוצרלה ומערבבים.

 מכסים וממתינים לראות שהגבינה נמסה.

 מכבים את האש.

 מומלץ לאכול עם לחם טרי או חלה שנשארה משבת. בתאבון!  

התגובות שלכם

  • א
    ט"ו תמוז תש"פ
    משעמם
  • נוי
    ט"ז תמוז תש"פ
    אני גם חושבת כמו הילה קורקוס
  • מעיינוש
    י"ג תמוז תש"פ
    יפה מאוד ראשונה!!
  • אליהו לוי
    י"ג תמוז תש"פ
    נשמע טעים...
  • שחר אלבז
    י"ג תמוז תש"פ
    ראשונה יפה!!
  • תמר
    י"ג תמוז תש"פ
    שלושה חודשים חופש!! שווה להם
    • איילה
      י"ג תמוז תש"פ
      כן איזה כיף להם!
  • חסוי
    י"ג תמוז תש"פ
    נראה טוב
  • אורי יחיאל
    י"ג תמוז תש"פ
    נשמע טוב נראה קצת פחות
  • הדס כהן
    י"ג תמוז תש"פ
    יפה!
  • רעיה
    י"ג תמוז תש"פ
    יפה איזה כיף שיש להם שלוש חודשים חופש !!! אם הקןרנה היה להם יותר חח אני נראה לי מעדיפה את השקשוקה שלנו מאשר שקשוקה טורקית מי שמעדיף שקשוקה ולא השקשוקה הטורקית שיכתוב כאן
  • אודיה הלל
    י"ג תמוז תש"פ
    קווווול! ממש מגניב, הלוואי עלי 3 חודשים חופש...
  • בס
    י"ג תמוז תש"פ
    השנה לנו היה אפילו יותר משלושה חודשים... נ.ב לנו יש גם חגים שזה יוצא שיש לנו עוד חודש חופש...
  • חיים הלל אזימאוו
    י"ג תמוז תש"פ
    3 חודשים זה הרבה מדי אבל בצרפת זה חודשים חופש וזה מספק
  • יפה
    י"ג תמוז תש"פ
    גם אני הייתי רוצה 3 חודשים חופש
  • הילה קורקוס המוש!
    י"ג תמוז תש"פ
    תמר כתבה שיש להם חופש 3 חודשים וכיף להם אז אני רוצה לומר שכבר כמעט 3 חודשים אנו בחופש בגלל הקורונה וגם את הקייטנות קיצרו וגם שרצו לקצר את החופש הגדול [שהיה לצערנו השנה גדול מאוד] אז ככה שלדעתי אין לך בכלל במה לקנא בהם
    • איילה
      י"ז תמוז תש"פ
      מותר לנו לומר שכיף להם שיש להם 3 חודשים חופש וגם היינו 3 חודשיים בבית זה לא נקרא חופש שאי אפשר ועדיין לומדים דרך זום
  • יהונתן גליק
    ט"ו תמוז תש"פ
    ניראה מגעיל
  • מישהו
    י"ז תמוז תש"פ
    גם לי בא 3 חודשים חופש בלי הקורונה
    • סטערנא
      כ"ג תמוז תש"פ
      לי גם

מנהל ערוץ מאיר: אלקנה פרל