חכמולוגי
בלוג

גבינה טבעונית

 מכירים את אגוז הקשיו? כן, האגוז המפורסם שצורתו מזכירה בננה או חצי עיגול.

הידעתם שהשבוע חל יום המוקדש כולו לאגוז המיוחד הזה?

הנה עוד כמה עובדות מעניינות עליו, ובסיומן מתכון לגבינה טעימה העשויה מ.. נכון, קשיו! 

אגוז הקשיו

• מקורו של הקשיו - מקורו של עץ הקשיו הוא בברזיל,  בחלקה הצפון מזרחי של המדינה.

בעיר נטאל שבברזיל ניתן למצוא את עץ הקשיו הגדול ביותר בעולם, הנקרא 'קשיו של פירנג'י'(Cashew of Pirangi). העץ הזה משתרע על פני שטח של 7,525 מטר רבוע, וגודלו כ-70 עצי קשיו בודדים!

• פרי רעיל - קליפת פרי הקשיו מכילה שרף רעיל המסוכן לגוף האדם. 

את האגוזים מוכרים לאכילה רק לאחר שעברו תהליך של עיבוד, חימום וקילוף הקליפה הרעילה.

לצערנו, ישנן מדינות עניות בהן האנשים העובדים בתעשיית הקשיו מקלפים אותו ללא כפפות, ועקב כך כפות הידיים שלהם נפגעות מן השרף הרעיל. ולכן, כדאי לבדוק ולוודא שאנו רוכשים את הקשיו מחנויות הבוחרות לשווק סחורה ממדינות שיש בהן סחר הוגן.

 • ערך תזונתי רב - אגוז הקשיו הקטן מכיל בתוכו נוגדי חמצון מינרלים רבים, כגון אבץ, סידן ומגנזיום.

בהשוואה לאגוזים ובוטנים אחרים, כמות האנשים הסובלים מרגישות ואלרגיה לאגוז הקשיו היא קטנה יותר (אך עדיין קיימת, ולכן אם אתם רגישים לקשיו -  אסור לאכול ממנו בשום צורה).

 • תחליף לחלב - מהקשיו ניתן להכין מגוון תחליפים לחלב, מה שיכול להיות נפלא עבור אנשים הרגישים ללקטוז החלב הנמצא בחלב שמקורו מן החי. המתכון הבא שלנו הוא מתכון לגבינה העשויה כולה מקשיו! וגם מי שאינו רגיש לחלב יכול ליהנות מה'גבינה' הזו, ומכיוון שהיא אינה חלבית אלא צמחית, ניתן לאכול ממנה גם לאחר אכילת בשר.

 

גבינת קשיו טעימה  

גבינת קשיו טבעונית

מצרכים

כוס קשיו טבעי - לאחר שהיה מושרה בכלי עם מים במשך לילה שלם (במקרר).

כוס מים חמים

2 וחצי כוסות קמח טפיוקה או קורנפלור

כפית מיץ לימון

½ כפית מלח

1.2 כפית תבלין שום יבש

כפית שמרי בירה (לא חייבים)

½ כפית אבקת בצל יבש 

הוראות הכנה – רק עם מבוגר אחראי!

מערבבים את כל המצרכים בבלנדר/בנינג'ה, עד שהמרקם הופך חלק.

מעבירים את התערובת  שנוצרה לסיר קטן, ומדליקים אש קטנה.

בעזרת מטרפה מערבבים עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה להיפרד מהסיר. מכבים את האש.

ממתינים עד שהגבינה מתקררת.

מעבירים את הגבינה לכלי אחסון.

עכשיו ניתן להשתמש בה כפי שהיא, למשל למרוח על פרוסת לחם או לפזר בעזרת כף על פיצה, או שניתן להקפיא אותה, וכאשר היא קפואה - לגרד ממנה על גבי המאכלים הרצויים (פיצה, פסטה, תפוחי אדמה וכו').

קולאג קשיו

בתיאבון!

המתכון באדיבות יעל שושני מבסוטה - מנטורית לשמחת חיים ובעלת בלוג למתכונים קלים. 

התגובות שלכם

  • חיה אלגרבלי
    כ"ו תמוז תשפ"א
    אני הייתי בתחרויות של אוכל ומאכלים ואפילו יש עלי ערוץ ואני יכולה לומר לכם שזו גבינה ממש טובה וטעימה
  • אמיתי צ'יטוס המלך
    א' שבט תשפ"ב
    אני שונא קשיו אבל נראה ממש טעים!!
  • מוריה פרץ
    ח' כסלו תשפ"א
    מכירה כבר...
    • שמשון השימושי
      ט' כסלו תשפ"א
      מתי יש יומולדת לערוץ ובן כמה הוא יהיה?
  • רבקה מוסקוביץ
    ח' כסלו תשפ"א
    וואו נראה טעים! לא ידעתי שאפשר להכין גבינה מקשיו
    • בת שבע אליאב
      י' כסלו תשפ"א
      אני צמחונית גם אבל אני לא כל כך אוהבת קשיו, למרות שזה מגניב שיש תחליפים בשביל אנשים שהדעות שלהם שונות בקשר לאוכל
  • אוריה אברהם
    ח' כסלו תשפ"א
    מממ.... נשמע טעים
  • הלל
    ח' כסלו תשפ"א
    נראה טעים מאוד תודה רבה (בין הראשונים)
  • הדסה פ.
    ח' כסלו תשפ"א
    לא ידעתי שאפשר לעשות מקשיו גבינה???
  • אביטל
    ח' כסלו תשפ"א
    מדהים
  • הללי רחל
    ח' כסלו תשפ"א
    נראה טעים אבל אני לא אוהבת חצי מהמרכיבים
    • עדי
      ד' חשון תשפ"ב
      מה למשל?
  • הדר
    ח' כסלו תשפ"א
    תודה!!!
  • נדב
    ח' כסלו תשפ"א
    לא ידעתי שהקליפה רעילה
  • אנונימי
    ח' כסלו תשפ"א
    מגניב אהבתי
  • מה זה משנה
    ח' כסלו תשפ"א
    לק מושלם עשית בציפורניים ואגב נראה טעים
  • לא בא לי לגלות
    ח' כסלו תשפ"א
    אני טבעוני
  • אבישג
    ט' כסלו תשפ"א
    חמוד ומקורי!
  • שירה שרון
    ט' כסלו תשפ"א
    לא נראה מגרה כל כך אבל אהההההם תודה על הרעיון:)
  • רות
    ט' כסלו תשפ"א
    יפה
  • נועה אסולין
    ט' כסלו תשפ"א
    ואוווו לא ידעתי אבל באמת אפשר לעשות את זה בבית