חכמולוגי
השף הצעיר

השף הצעיר - פיצה מטוגנת

מה קורה כשעיגול, משולשים וריבוע נפגשים? ניחשתם נכון - מגש פיצה!

אחד הדברים שאנו אוהבים בפיצה, חוץ מזה שהיא פשוט טעימה, היא האפשרות להכין אותה בדיוק בהתאם להעדפותינו. מעבר להוספת התוספות שאנחנו אוהבים, אפשר להכין אותה בעזרת חומרים שונים ובדרכים מגוונות.

לדוגמה, אנשים הרגישים לגלוטן יכולים להכין פיצה מבצק מיוחד ללא גלוטן. צמחונים יכולים להחליף את הגבינה בגבינה טבעונית, שונאי עגבניות יכולים להכין פיצה ביאנקה (פיצה עם רוטב שמנת לבן במקום רוטב עגבניות), ועוד ועוד.

לכבוד יום הפיצה הבינלאומי החל השבוע, הנה מתכון לפיצה מיוחדת מאוד, פיצה מטוגנת!

כן כן, אפשר להכין פיצה במחבת, והגרסה המטוגנת אהובה ונפוצה במיוחד בעיר נאפולי שבאיטליה.

אמנם פיצה כזו דורשת השקעה רבה יותר, אך הטעם - מדהים! 

פיצה מטוגנת

**את המתכון יש לבצע בסיוע מבוגר בלבד!!!**

 מה צריך?

• בצק לפיצה (מומלץ להשתמש במתכון שאתם כבר מכירים ואוהבים)

• 2 בצלים

• 4 עגבניות

• כף סוכר

• 3 כפות שמן

• 3 כפות רסק עגבניות

• כוס מים

• כפית מלח

• מעט פלפל שחור

• מעט אורגנו

• גבינה צהובה

• תוספות לבחירתכם

כלים:

• סיר לבישול הרוטב

• מחבת להכנת הפיצה

• מכסה של סיר המתאים לכיסוי המחבת

• תרווד

• מערוך

  הוראות הכנה (את המתכון יש לבצע בסיוע מבוגר בלבד!):

 הרוטב:

לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן בשמן עד להזהבה עדינה (להקפיד לערבב מידי פעם).

לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף אותן לבצל המטוגן.

לבשל יחד במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.

להוסיף את רסק העגבניות ולערבב.

להוסיף את הסוכר, פלפל, אורגנו, מלח והמים. לערבב ולבשל יחד במשך כ5 דקות נוספות. לכבות אש.

לאחר שהרוטב מתקרר - יש לבדוק האם יש צורך להוסיף עוד מלח או סוכר ולהוסיף במידת הצורך.

נשים את הרוטב בצד ונעבור להכנת בסיס הפיצה.

 הפיצה:

מחלקים את הבצק לכדורים בינוניים.

בעזרת מערוך, מרדדים את הכדורים לעיגולים דקים (אבל לא דקים מידי), שקוטרם קטן מקוטר המחבת, ככה שנוכל להניח אותם במחבת בשלמותם ללא בעיה.

משמנים את המחבת ומדליקים אש נמוכה.

לאחר דקה בערך, מניחים בזהירות את אחד מבסיסי הפיצה שיצרנו על גבי המחבת.

נמתין להשחמת הבסיס מצידו האחד (בדרך כלל תהליך זה ימשך בערך 2-3 דקות).

בעזרת תרווד, נהפוך את בסיס הפיצה כך שהצד הזהוב (הצד שעד עכשיו נגע ישירות במחבת) יהפוך להיות הצד העליון.

נשפוך 2 כפות מהרוטב על גבי הבסיס הזהוב, ונוסיף גבינה צהובה.

נכסה את הפיצה בעזרת מכסה הסיר, ונמתין 2 דקות.

נרים את המכסה, ונראה שהגבינה נמסה ושהתחתית נהפכה לזהובה- שחומה.

בעזרת התרווד, נוציא את הפיצה לצלחת, ונעבור להכנת הפיצה הבאה בתור.

בתאבון!  

התגובות שלכם

  • ראשון
    כ"ט שבט תשפ"א
    ראיתי עכשיו קופץ
    • ראשון
      כ"ט שבט תשפ"א
      11:30 תודה ערוץ מאיר
  • הלל
    כ"ט שבט תשפ"א
    נראה טעים
    • איתן פרל
      כ"ט שבט תשפ"א
      נכון
  • מישהוא
    כ"ט שבט תשפ"א
    שני!
  • שירה
    כ"ט שבט תשפ"א
    נראה טעים! לאילה עורכת תוכן למה לא עולה שום סדרה ביום חמישי? מחכה לתשובה. שירה
    • מעייני
      כ"ט שבט תשפ"א
      תכלס...
  • שרה אביגיל גרוסמן
    כ"ט שבט תשפ"א
    נראה ממש טוב ונראה שבהמשך עוד אכין את זה...:)
  • המחזור
    כ"ט שבט תשפ"א
    לא הבנתי למה זה נראה כמו מלאווח אחרי הכל זה בצק
  • חומוסצ'פסלט
    כ"ט שבט תשפ"א
    טעים ויפה!!!!!!
  • הללי רחל
    כ"ט שבט תשפ"א
    יאמי
  • עדי זכריה
    כ"ט שבט תשפ"א
    מהמם תמשיכו להוציא מתכונים אני אוהבת לבשל
  • אבישג
    כ"ט שבט תשפ"א
    קוראים לזה מלאווח פיצה
  • שלו
    כ"ט שבט תשפ"א
    אי אפשר לעשות עם מלאווח?
    • נועה
      א' סיון תשפ"א
      חושבת שאם בא לך משהו יותר טעים תשתמש בבצק פיצה אבל מה שבא לך גם על מלאווח טעים אבל זה לא המתכון..
  • אביגיל סבג
    כ"ט שבט תשפ"א
    הבצק כמו מלוואח!
  • הלל שרה !!!
    כ"ט שבט תשפ"א
    ממש מגניבה התלהבתי, לא ידעתי שיש כזה דבר פיצה מטוגנת! ממש התלהבתי!!!
  • טליה צברי ואביגיל
    כ"ט שבט תשפ"א
    יאם
  • אפרים
    כ"ט שבט תשפ"א
    משחק יפה
  • אני מלכה
    כ"ט שבט תשפ"א
    ממש נראה טעים
  • שילה
    ל' שבט תשפ"א
    בא לי לטרוף את זה
  • אביגיל סבג
    א' אדר תשפ"א
    יצא לכבוד פורים גם איפור? אם כן אני ישמח!
  • ריני כהן
    א' אדר תשפ"א
    ממש מגניב אין על ערוץ מאיר!!!
  • יוחנן כלפון
    ב' אדר תשפ"א
    ראיתי את הסרטון חחח
  • רוני
    ב' אדר תשפ"א
    וואי נראה טוב!!! אפשר גם להכין מרוטב פיצה מוכן ?
  • נעמה זערור
    ב' אדר תשפ"א
    אשאל את אמא שלי אם היא מרשה ;-)
  • ינון
    ב' אדר תשפ"א
    טעים מאוד :)
  • תפארת
    ב' אדר תשפ"א
    אני היום עשיתי וזה יצא מושלם וטעים תודה ערוץ מאיר
  • אריאל
    ג' אדר תשפ"א
    אני ממש רעב עכשיו, עושה לי תיאבון הפיצה הזאת... אבל זמן ההכנה אומר לי שאין סיכוי שאכין את הפיצה הזאת (אבל לאכול כן - להכין לא)...
  • אביטל
    ג' אדר תשפ"א
    וואי אני לא מבינה גם לטגן וגם גבינה צהובה שזה מלא שמן... למה לא לאפות בתנור?? זה בעצם יוצא הכי טעים!!! המתכון של הרוטב שלכם נשמע דוקא נחמד אבל אני חושבת שבמקון לטגן במחבת שזה עוד שמן וגם פיצפון אז כבר עדיף לעשות בתנורים העגולים האלה של הפיצה (לנו יש אחד כזה) או בתנור וגם סתם ככה אפשר בטוסטר, אבל זה ממש תלוי איזה תוסטר..בשלנו אנחנו מכינים מלא דברים (מבצק!!) מאד טעימים כי אין לנו תנור חלבי...
  • נעה הורביץ
    ג' אדר תשפ"א
    יאמי נראה טעים בטירוף
  • לביא-אברהם
    ד' אדר תשפ"א
    נשמע טעים
  • דבורי
    ד' אדר תשפ"א
    מוזר מעניין אני מקווה שזה לא יצא קשה
  • ואוו:)
    כ"ה אייר תשפ"א
    מדהים, ומאוד מהר להכין. בעיקרון פיצה בתנור זה 20 דק' ופה 3 דק!!:)
  • תהילה חיימוב
    ד' אב תשפ"א
    ממממ טעים
  • חסויהה
    ט"ו אלול תשפ"א
    נראה מגרה
  • מיכל
    כ"ו חשון תשפ"ב
    טעים
  • דבורי החרישנקית
    כ"ט חשון תשפ"ב
    זה טוב!!!!! ככה אני יוכל להכין פיצה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (אין לנו תנור חלבי, אז ככה אנחנו נוכל להכין פיצה,.....
  • הודיה המהממת
    ג' תשרי תשפ"ב
    אשמח לתשובה!-אפשר להכין עם מלוואח?
    • אילה - עורכת תוכן
      כ"ג תשרי תשפ"ב
      בטח! בתאבון!
  • דבורי החרישנקית
    א' כסלו תשפ"ב
    אני אוהבת לאפות
  • שירה שרון
    ב' אדר תשפ"א
    ערוץ מאיר תודה רבה אתם מהממים התכנים כל כך מוסריים וחינוכיים תמשיכו אבל מתי תצא עוד עונה כמו עלילות ארץ גושן וכמו מעמול ?
  • חסויה
    כ"ח תמוז תשפ"א
    אוף זה מה זה מסובך!!!
  • שיינא
    י"ב חשון תשפ"ב
    נראה טעים