ביצת הפתעה ביתית
תמיד חלמתם להכין ביצת הפתעה בבית? לכבוד יום הביצה העולמי שחל השבוע, הנה מתכון קצת ארוך, אך שווה!
מצרכים:
• 2 ביצים קשות מקולפות
• 2 שקיות סנדוויץ'
• רבע חבילת שוקולד צ'יפס שחור
• רבע חבילת שוקולד צ'יפס לבן
• 2 תופסנים
• 2 כפיות שמן
הוראות הכנה:
**את המתכון יש לבצע יחד עם מבוגר בלבד**
מכניסים את הביצה הקשה אל תוך השקית וסוגרים אותה בעזרת התופסן/קשר צמוד, ככה שהקשר יתבצע במרכז הביצה ולא בקודקודה.
בשקית נפרדת, חוזרים על הפעולה אך הפעם עם הביצה השנייה.
בכלי מתאים למיקרוגל, מערבבים את השוקולד צ'יפס הלבנים עם כפית שמן וממיסים אותם במיקרוגל (פולסים קצרים, ערבוב בין לבין עד להמסה).
מחזיקים את שקית הביצה בדיוק מעל הקשר, וטובלים את הביצה בשוקולד, כך שרק החצי ללא הקשר יתכסה בשוקולד. ניתן להזיז את הביצה עד לקבל כיסוי מלא, ואף להיעזר בכף במידת הצורך.
חוזרים על הפעולה הזו גם עם הביצה השנייה.
מעבירים את הביצים למקפיא, ונותנים להן לשהות בו במשך 5 דקות עד שהשוקולד מתקשה לגמרי (הקפידו להניח את הביצה על הצד עם הקשר, ולא על הצד המצופה).
בכלי מתאים למיקרוגל, מערבבים את השוקולד צ'יפס השחורים עם כפית שמן וממיסים אותם במיקרוגל (פולסים קצרים, ערבוב בין לבין עד להמסה).
טובלים את חצי הביצה (שעכשיו כבר מצופה בשוקולד לבן) בשוקולד החום המומס.
חוזרים על הפעולה הזו גם עם הביצה השנייה.
משאריות השוקולד ניתן להכין לבבות שוקולד בתבנית פלסטיק מתאימה.
מקפיאים ל5 דקות.
בעדינות, מפרידים את הביצים משקית הניילון, ולאחר מכן מפרידים בין שקית הניילון לשוקולד.
בעזרת מבוגר בלבד, ממיסים מעט את קצות חצאי הביצה במחבת. פעולה זו תעזור לחבר בין 2 חצאי הביצה.
מכניסים לביצה לב שוקולד, או הפתעה אכילה אחרת שאתם רוצים, ומחברים בין 2 חצאי הביצה.
ביצת ההפתעה שלכם מוכנה!
מי יזכה לקבל אותה? שתפו אותנו בתגובות.
התגובות שלכם
טוהר
ז' חשון תשפ"באוריה ואודל
ז' חשון תשפ"בעלומת שם
ח' חשון תשפ"באילה - עורכת תוכן (לשעבר)
י"א חשון תשפ"במעיינוש
א' חשון תשפ"בשירה ליבוביץ
א' חשון תשפ"ברות
א' חשון תשפ"באילה לאה בוחבוט
א' חשון תשפ"בתמר אברהם
א' חשון תשפ"בתהלה קולבקר
א' חשון תשפ"במוסי קולטון
א' חשון תשפ"באסתי
א' חשון תשפ"באביגיל סבג
א' חשון תשפ"במעיינוש
א' חשון תשפ"באדל להט
ב' חשון תשפ"באדל להט
ב' חשון תשפ"ברבקה בוארון
ב' חשון תשפ"בפלונית אלמונית
כ"ט אדר א תשפ"בשיר
כ"ו כסלו תשפ"גאמרי
ג' אדר תשפ"ג