חכמולוגי
בלוג

ביצת הפתעה ביתית


קרדיט

תמיד חלמתם להכין ביצת הפתעה בבית? לכבוד יום הביצה העולמי שחל השבוע, הנה מתכון קצת ארוך, אך שווה! 

ביצה 1

מצרכים:

2 ביצים קשות מקולפות

2 שקיות סנדוויץ'

רבע חבילת שוקולד צ'יפס שחור

רבע חבילת שוקולד צ'יפס לבן

2 תופסנים

2 כפיות שמן

 הוראות הכנה:

**את המתכון יש לבצע יחד עם מבוגר בלבד**

מכניסים את הביצה הקשה אל תוך השקית וסוגרים אותה בעזרת התופסן/קשר צמוד, ככה שהקשר יתבצע במרכז הביצה ולא בקודקודה.

קשר מעל הביצה

בשקית נפרדת, חוזרים על הפעולה אך הפעם עם הביצה השנייה.

בכלי מתאים למיקרוגל,  מערבבים את השוקולד צ'יפס הלבנים עם כפית שמן וממיסים אותם במיקרוגל (פולסים קצרים, ערבוב בין לבין עד להמסה).

מחזיקים את שקית הביצה בדיוק מעל הקשר, וטובלים את הביצה בשוקולד, כך שרק החצי ללא הקשר יתכסה בשוקולד. ניתן להזיז את הביצה עד לקבל כיסוי מלא, ואף להיעזר בכף במידת הצורך.

טבילת ביצה בשוקולד לבן

חוזרים על הפעולה הזו גם עם הביצה השנייה.

מעבירים את הביצים למקפיא, ונותנים להן לשהות בו במשך 5 דקות עד שהשוקולד מתקשה לגמרי (הקפידו להניח את הביצה על הצד עם הקשר, ולא על הצד המצופה). 

גיבוש השוקולד במקפיא

בכלי מתאים למיקרוגל,  מערבבים את השוקולד צ'יפס השחורים עם כפית שמן וממיסים אותם במיקרוגל (פולסים קצרים, ערבוב בין לבין עד להמסה).

טובלים את חצי הביצה (שעכשיו כבר מצופה בשוקולד לבן) בשוקולד החום המומס.

ביצה טבולה בשוקולד חום

חוזרים על הפעולה הזו גם עם הביצה השנייה.

משאריות השוקולד ניתן להכין לבבות שוקולד בתבנית פלסטיק מתאימה.

מקפיאים ל5 דקות.

בעדינות, מפרידים את הביצים משקית הניילון, ולאחר מכן מפרידים בין שקית הניילון לשוקולד.

הפרדת ביצה

בעזרת מבוגר בלבד, ממיסים מעט את קצות חצאי הביצה במחבת. פעולה זו תעזור לחבר בין 2 חצאי הביצה.

ביצה במחבת

מכניסים לביצה לב שוקולד, או הפתעה אכילה אחרת שאתם רוצים, ומחברים בין 2 חצאי הביצה.

לב בביצה

ביצת ההפתעה שלכם מוכנה!

ביצה מוכנה

 

מי יזכה לקבל אותה? שתפו אותנו בתגובות.

התגובות שלכם

  • מעיינוש
    א' חשון תשפ"ב
    ראשונה מושלם אני עכשיו הולכת לנסות את זה
  • שירה ליבוביץ
    א' חשון תשפ"ב
    וואי זה נראה ממש מגניבב
  • רות
    א' חשון תשפ"ב
    שלישית... וואו! מגניב...
  • אילה לאה בוחבוט
    א' חשון תשפ"ב
    יפה מאוד תודה ערוץ מאיר
  • תמר אברהם
    א' חשון תשפ"ב
    רביעית נראה טוב
  • תהלה קולבקר
    א' חשון תשפ"ב
    מגניב! אנסה לעשות את זה פעם אחת...
  • מוסי קולטון
    א' חשון תשפ"ב
    מגניב אני אנסה את זה
  • אסתי
    א' חשון תשפ"ב
    וואו מגניב!
  • אביגיל סבג
    א' חשון תשפ"ב
    תמיד חלמתי להכין את זה!!! תמיד רציתי לאכול את זה בכשרות בלי חלב נוכרי!!!!
  • מעיינוש
    א' חשון תשפ"ב
    באסה לא הצלחתי
  • אדל להט
    ב' חשון תשפ"ב
    שנה שעברה בבית ספר הכנו ביצת הפתעה לכבוד חנוכה!
  • אדל להט
    ב' חשון תשפ"ב
    מי נתן את המתכון? מי שנתן הוא אלוף העולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • רבקה בוארון
    ב' חשון תשפ"ב
    יאוו איזה שיטה מגניבה ואוו ברור שאני הולכת לנסות את זה מ-ה-מ-ם מגניב
  • טוהר
    ז' חשון תשפ"ב
    אויי זה ממש רעיון חמוד
  • אוריה ואודל
    ז' חשון תשפ"ב
    טעים אבל ארוך
  • עלומת שם
    ח' חשון תשפ"ב
    וואי אמהלה מאלף! זאת 'איילה עורכת תוכן' שהכינה את זה??!!
    • אילה - עורכת תוכן
      י"א חשון תשפ"ב
      שמחים לשמוע! כן.
  • פלונית אלמונית
    כ"ט אדר תשפ"ב
    מגניב אבל קצת מסובך
  • שיר
    כ"ו כסלו תשפ"ג
    אני הכנתי את זה בבית ויצאאא מושלםםם הדודים שלי באוו שבת והם החלו אמלההה מתורףףףףף
  • אמרי
    ג' אדר תשפ"ג
    יפה