כמה עובדות מעניינות שלא ידעתם על הפרי המיוחד:
- האתרוג הינו אחד מעצי ההדר המקוריים – לעומת התפוז והפומלית
שהם בעצם הרכבות והכלאות עם זנים אחרים.
- פיכסה! האתרוג איננו נמכר למאכל, הוא איננו חמוץ כמו הלימון
או מתוק כמו התפוז.
- פעם ראיתם אתרוג תימני? הוא גדול כמעט כמו אבטיח...
- ריבת אתרוגים העשוייה מאתרוגים שברכו עליהם בסוכות,
נחשבת לבעלת סגולה מיוחדת להצלחה, בריאות ולידה קלה!
יש הרבה מתכונים לריבת אתרוגים, נביא כאן את העיקרון:
o חותכים את האתרוג לקוביות
o מורידים את הגרעינים את כל החלק הפנימי זורקים.
o מרתיחים במים (יש אומרים 7 פעמים וכל פעם להחליף את המים!)
o מוסיפים סוכר באותו משקל של חתיכות האתרוגים.
o מבשלים על אש קטנה בתוספת מיץ לימון – המון זמן.
o מערבבים. טועמים.
o הולכים לבקש מהשכנה את הריבה שלה,
כי שלנו לא יצאה טוב.......
התגובות שלכם
רוני לוי
כ' תשרי תשע"הדוד כהן
כ"א תשרי תשע"השירה
כ"ג תשרי תשע"השחר
כ' תשרי תשע"הגנעשי היפה
כ' תשרי תשע"השירה
כ"ג תשרי תשע"הרביד שאול אברהם
כ"א תשרי תשע"הלא משנה
כ"א תשרי תשע"הסודי ביותר- חסוי
י"ד תשרי תשפ"א