ידעתם שהשבוע חל יום הביסקוויט העולמי?
כן כן, קראתם נכון, יש יום כזה.
הביסקוויט הומצא כבר לפני יותר ממאה שנה על ידי לואי לפבר-איטיל, אופה צרפתי, שכינה את ההמצאה שלו Petit beurre, או בעברית 'חמאה קטנה'.
הצורה המקורית של הביסקוויט אינה מקרית, ומאחורי כל אלמנט שלה יש משמעות וכוונה:
ארבע הפינות מייצגות את ארבע עונות השנה.
כמות ה'שיניים' הקטנות שבקצות הביסקוויט היא בדיוק 52, כמספר השבועות שיש בשנה.
מספר החורים שעל פני הביסקוויט הוא 24, כמו מספר השעות ביממה.
אז לכבוד היום הזה המוזר אך טעים, הנה מתכון לכדורי ביסקוויטים טעימים כל כך המכונים 'כדורי אלפחורס', בשל הדמיון בטעם לעוגיות המפורסמות.
קרדיט תמונה: Image by Bernadette Wurzinger from Pixabay
• 2 'שרוולים' של ביסקוויטים (500 גרם)
• חבילת שמנת מתוקה (אחוזי שומן לבחירתכם, אין צורך להקציף)
• 200 גרם ריבת חלב
• חבילת קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה
כותשים את הביסקוויטים לאבקה, ומכניסים את האבקה שנוצרה לקערה גדולה.
מוסיפים את השמנת המתוקה וריבת החלב, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים כדורים, ואם אוהבים ניתן לצפותם בקוקוס.
מניחים בכלי סגור במקרר למשך חצי שעה, ומגישים.
שימו לב - אנחנו מזהירים מראש שהכדורים הללו מתחסלים בקצב שיא מרוב שהם טעימים.. בתאבון!
אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!
התגובות שלכם
אבישג
כ"א תמוז תשפ"אטולחינ
ט"ז סיון תשפ"אאפרת קלימי
ט"ז סיון תשפ"אנתן צרור
ט"ז סיון תשפ"ארחלי
ט"ז סיון תשפ"אבתאל שילה
ט"ז סיון תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
י"ט סיון תשפ"אאפרת חסון
ט"ז סיון תשפ"אחסוי
ט"ז סיון תשפ"אפיגי ציון
ט"ז סיון תשפ"אאפרת
ט"ז סיון תשפ"אאלי ח.
ט"ז סיון תשפ"אדביר שוקרון
י"ז סיון תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
י"ט סיון תשפ"אדן
י"ז סיון תשפ"אלא מגלה
י"ז סיון תשפ"אחסוי
י"ז סיון תשפ"אשרה
כ"ח אב תשפ"בכיתה ב בנים
כ"ד תמוז תשפ"ג