אנו נמצאים בעיצומם של תשעת הימים, שבהם רבים נוהגים לא לאכול בשר או יין בשל האבל על חורבן בית המקדש. אז הנה מתכון לפסטה ברוטב פטריות חלבי, המתאימה לכל השנה אך במיוחד לימים אלו.
הרוטב הזה מאוד קרמי וטעמו עשיר, למרות שאין בו שמנת כלל!
מצרכים
• חבילת פסטה מוכנה
• חבילת פטריות טריות
• כף חמאה
• 3 כוסות חלב
• 2 כפות קורנפלור
• פלפל שחור ומלח לפי הטעם
**שימו לב - את המתכון יש לבצע בסיוע מבוגר בלבד!**
מה עושים:
מניחים בסיר רחב את החמאה והפטריות, ומטגנים אותן על אש בינונית עד שהן מתחילות להפריש נוזלים.
מכבים את האש.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט הפסטה המוכנה) ומערבבים במשך 10 שניות. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים.
מדליקים את האש (אש בינונית) וממשיכים לערבב ללא הפסקה. פעולת הערבוב עוזרת לקורנפלור להסמיך את הרוטב ומונעת יצירת גושים.
ממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך למידה הרצויה והאהובה עליכם, ומכבים את האש.
טיפ חשוב - אנו ממליצים שלא לערבב את כל חבילת הפסטה יחד עם הרוטב, אלא שכל אחד יניח בצלחתו פסטה ומעליה רוטב. בצורה כזו הרוטב לא 'ייבלע' בתוך הפסטה ואם יישאר רוטב תוכלו לאחסן אותו ולחמם מחדש. בתיאבון!
התגובות שלכם
יונה ספיר
ב' אב תשפ"אחחח
ב' אב תשפ"איוסקה מהקיוסקה
ב' אב תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
כ' אב תשפ"אחסויה
ב' אב תשפ"אהלל שרה !!!
ב' אב תשפ"אאנונימית
ב' אב תשפ"אינון ציונוב המלך
ב' אב תשפ"אמישהי
ב' אב תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ג' אב תשפ"אחני ביטון
ב' אב תשפ"אמעיינוש
ב' אב תשפ"אאנונימית
ב' אב תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ג' אב תשפ"אמישהו
ב' אב תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ג' אב תשפ"אעדי זכריה
ב' אב תשפ"אאחת
ג' אב תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ג' אב תשפ"אאפרת
ג' אב תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ג' אב תשפ"אהדס
ג' אב תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ה' אב תשפ"אחפצה בעילום שמה
ה' אב תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ו' אב תשפ"א