למי מתחשק להכין בייגלה אמיתיים? זה הרבה פחות מסובך ממה שזה נראה, ויכול להיות תעסוקה מצויינת לאסרו חג!
המצרכים
• 2 כפות שמרים יבשים
• כף סוכר
• כוס מים חמימים (לא רותחים!)
• ½ 2 כוסות קמח
• ½ כפית מלח
לציפוי
• ½ כוס מים חמימים
• כף סודה לשתיה
• מלח גס
• חמאה מומסת (אפשר לוותר אם רוצים שיהיה פרווה)
אופן ההכנה
שמים בקערה את השמרים, המים והסוכר, מערבבים, וממתינים כעשר דקות עד שרואים קצף.
מוסיפים את המלח והקמח ולשים היטב. מתקבל בצק רך אך לא דביק.
מכסים את הבצק וממתינים חצי שעה שהוא יתפח.
מכינים את הציפוי - מכניסים למיקרוגל את המים החמימים והסודה לשתיה, ומפעילים למשך דקה.
מחלקים בעזרת סכין את הבצק לשמונה חלקים, מרדדים כל חלק, ומגלגלים ל'נחש' ארוך .
יוצרים לולאה, ולתוכה משחילים את הקצה השני של גליל הבצק כדי לקבל צורת בייגלה.
טובלים את הבייגלה במי הסודה החמימים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים מלח גס, וממתינים עוד עשר דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
בעזרת אחד ההורים או מבוגר ,אופים את הבייגלה למשך כעשר דקות, עד שהם מזהיבים. מבקשים מההורה או מהמבוגר להוציא את הבייגלה מהתנור, וכשהם עדיין חמים, מורחים עליהם בזהירות חמאה.
לוקחים מגש של בייגלה לתוך הסוכה, ומכבדים לכולם! בתאבון!
התגובות שלכם
שרושששש
כ"ג תשרי תשע"טדבורה לאה עינב
כ"ג תשרי תשע"טתאיר ליברטי
כ"ג תשרי תשע"טאיילת השחר
כ"ג תשרי תשע"טשושו
כ"ג תשרי תשע"טאתיה
כ"ג תשרי תשע"טעדן
כ"ג תשרי תשע"טיסכה נקי
כ"ג תשרי תשע"טדוד
כ"ג תשרי תשע"טחני
כ"ג תשרי תשע"טהמלכה
כ"ג תשרי תשע"טנעם
כ"ג תשרי תשע"טרבקה
כ"ג תשרי תשע"טיעל שורץ
כ"ג תשרי תשע"טמרים קריצ'בסקי
כ"ג תשרי תשע"טדוד סרוגו
כ"ג תשרי תשע"טקוסמת
כ"ג תשרי תשע"טמיכל גלנטי
כ"ג תשרי תשע"טנועה אוחנונה
כ"ג תשרי תשע"טאני בעצמי וזה אישי
כ"ג תשרי תשע"טחיה
כ"ג תשרי תשע"טפלונית אלמונית
כ"ג תשרי תשע"טצשדין
כ"ד תשרי תשע"טרננה שרגא
ג' שבט תשע"טאפרת
א' אלול תשע"טרעיה
י"ד תשרי תש"פעלמה המלכה
כ"ד תשרי תשע"טרועי
כ"ד תשרי תשע"טשטרנא שילת
כ"ד תשרי תשע"טשטרנא שילת
כ"ד תשרי תשע"טאוריה בוצקו
י"ג תמוז תשע"טיוחאי עיירי
י"ג תמוז תשע"טפלוני אלמוני
ט"ו טבת תשע"טחסוי
י"ב חשון תש"פשרית שדה
כ"ח כסלו תש"פנויה דשא
ל' סיון תשע"טאילה הרשקוביץ
ד' חשון תשפ"א