שלום ילדים !
תרבחו ותסעדו! היום, מיד לאחר חג הפסח, חל חג המימונה. אם אתם מעדות צפון אפריקה בוודאי תחגגו עם המשפחה, אבל גם אם אתם אשכנזים מבטן ומלידה אין שום סיבה שלא תכינו את שני ממתקי המימונה הקלים והטעימים האלה!
עוגיות חמאת בוטנים
המצרכים
• כוס סוכר לבן
• ביצה
• כוס חמאת בוטנים
מה עושים
מכניסים את שלושת החומרים לקערה, ומערבלים משך מספר דקות, עד שמתקבלת עיסה שדומה לבצק דביק.
מרטיבים מעט את הידיים, ומכינים כדורים קטנים, בערך בגודל של מסטיק עגול. שמים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה, ומועכים מעט בעזרת מזלג.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים את העוגיות למשך כ-10 דקות. מוציאים ומקררים. העוגיות מאוד פריכות, אז היזהרו כשאתם מוציאים אותם מהתבנית!
ממתיקי מרציפן
המצרכים
• מרציפן צבעוני או מרציפן לבן וצבעי מאכל
• תמרים
• אגוזים
• שקדים
• קוקוס טחון
• מנג'טים
אופן ההכנה
אם אין לכם מרציפן צבעוני, זאת ההזדמנות לשחק קצת! קחו חתיכת מרציפן בצבע לבן, וטפטפו לתוכה מספר טיפות של צבע מאכל. לושו היטב, עד שהמרציפן צבוע.
גלגלו את המרציפן הצבוע שלכם לצורת גליל, וחתכו אותו לפרוסות.
הוציאו מהתמרים את הגלעינים, ובמקומם הניחו חלק מפרוסות המרציפן. גלגלו את החלק העליון בקוקוס, והניחו במנג'טים.
את פרוסות המרציפן הנותרות הניחו בתוך מנג'טים, ועליהם הניחו שקד או אגוז. לחצו מעט את האגוזים והשקדים פנימה לתוך המרציפן. תוכלו לפזר למעלה מעט קוקוס.
סדרו את ממתקי המרציפן היפים שהכנתם במגש.
בתיאבון וחג מימונה שמח!
התגובות שלכם
הילה סגל
כ"ד ניסן תשע"חאביט:)
כ"ו ניסן תשע"חינון
כ"ו ניסן תשע"חשירה ואזנה
ז' תשרי תשע"טאנונימוס
ו' תמוז תשע"חשילה
כ"ג ניסן תשע"חאביגיל
כ"ג ניסן תשע"חטליה מסורי
כ"ג ניסן תשע"חכקגד
כ"ג ניסן תשע"חדוד אדוריאן
כ"ג ניסן תשע"חאודה יה
כ"ג ניסן תשע"חיעל
כ"ג ניסן תשע"חיעל שורץ
כ"ג ניסן תשע"חמוריה לוי
כ"ד ניסן תשע"חיעל שורץ
כ"ה ניסן תשע"חרעיה אשואל
כ"ג ניסן תשע"חמעיין
כ"ג ניסן תשע"חאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ל' ניסן תשע"חיעלי:)
כ"ג ניסן תשע"חהודיה זוארץ
כ"ג ניסן תשע"חאמונה
כ"ד ניסן תשע"חמוריה חזן
כ"ג ניסן תשע"חרגל
כ"ב אב תשפ"דהדסה
כ"ג ניסן תשע"ח