ט'ו בשבט שמח!
ראש השנה לאילנות הגיע, וזה הזמן לשמוח בארץ ישראל ובפירות הטעימים שהיא נותנת לנו.
במשך שנות הגלות, יהודים כמעט שלא יכלו להשיג פירות טריים מהארץ, לכן הסתפקו בפירות יבשים. אך אנחנו ברוך השם חיים כאן בארץ הקודש, ויכולים לחגוג עם פרי טרי, טעים ובריא!
אז בואו נכין עציצי תפוחים חמודים, ונהפוך את שולחן החג שלנו ליצירת אומנות עליזה!
מה צריך?
• תפוחי עץ גדולים ויפים
• פירות נוספים: תמרים, צימוקים, תפוזים, תותים
• קיסמים
מה עושים?
בעזרת סכין חדה מורידים מעט מהחלק התחתון של התפוח כדי שיוכל לעמוד בצורה יציבה.
מורידים את החלק העליון של התפוח. קיבלתם 'כיפה' ו-'כוס' מתפוח.
בעזרת חותכן או סכין חדה מוציאים את החלק הפנימי של כוס התפוח, ומרוקנים אותו. שומרים את חתיכות התפוח כדי להכין סלט פירות. משאירים שכבה מספיק עבה כדי שהתפוח יוכל לשמש כלי.
מ'כיפת' התפוח שהורדנו, יוצרים פרח: חותכים חתכים כדי ליצור עלי כותרת, ומקלפים מעט מהקליפה בכל עלה כדי לקשט אותו.
מכינים משאריות התפוח ומפירות נוספים סלט פירות: חותכים לחתיכות קטנות, ומערבבים היטב.
ממלאים את 'כוס' התפוח בסלט פירות.
מצמידים את הפרח לכוס בעזרת קיסם או שיפוד מקוצר שנועצים בו.
זהו! העציץ שלכם מוכן! הכינו מספר עציצים שכאלה, הניחו בצלחת יפה, והגישו לשולחן. בתיאבון!
ואם תשתמשו בתפוחים אדומים ובתפוחים ירוקים, השולחן שלכם יהיה עוד יותר צבעוני!
התגובות שלכם
הדס כהן
י"ד שבט תש"פאסתר
י"ד שבט תש"פחנמתה
י"ד שבט תש"פאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
ט"ו שבט תש"פאפרת פרל
ט"ו שבט תש"פהודיה מ. [מהממת]
י"ד שבט תש"פשרה
י"ד שבט תש"פהמלך החשוורוש
י"ד שבט תש"פלא זמין
ט"ו שבט תש"פבתיה
י"ד שבט תשפ"ב