מתכוני מרק
החורף כבר מתקרב לסיומו, אז בואו נהנה עדיין מהימים הקרירים,
ונכין שני מרקים טעימים ומזינים!
מרק אפונה
החומרים:
- בצל גדול חתוך לקוביות
- 3 כוסות אפונה (סנפרוסט)
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- אבקת מרק
- פלפל שחור טחון
- מלח
הוראות הכנה:
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים מעט. מוסיפים את האפונה ואת התבלינים, מכסים במים ועוד חצי כוס, ומבשלים משך שלושת רבעי שעה. מורידים מהאש, וטוחנים במעבד מזון. מעולה עם קרוטונים! בתאבון!
מרק ירקות בקלי קלות
החומרים:
- חצי שקית לקט קוסקוס
- חצי שקית אפונה ירוקה
- תפוח אדמה חתוך לקוביות (לא חובה)
- כף אבקת מרק עוף פרווה
- שקית אבקת מרק בטעם ירקות
- כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
שמים הכל בסיר, מכסים במים ועוד כוס אחת, ומבשלים כשעה.
אם אוהבים מרק טחון, טוחנים בבלנדר. אם אוהבים מרק עם חתיכות ירק,
מועכים בעזרת מזלג או ממעך לפירה.
מוסיפים שקדי מרק כיד המלך, ואוכלים לתאבון!
התגובות שלכם
נויה
י"ח תשרי תשע"טנעה
כ' אדר תשע"העדי
כ' סיון תשפ"אאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
כ"א סיון תשפ"אליאת רוחמה פלחי
י"ז אדר תשע"האחינעם
י"ז אדר תשע"ההדסה פ.
כ"ה חשון תשפ"אgbhg
י"ז אדר תשע"הדבי
י"ז אדר תשע"השירההההה
י"ז אדר תשע"הנווה
י"ח אדר תשע"החיים
י"ח אדר תשע"ההדס
י"ח אדר תשע"הדביר הקר
י"ח אדר תשע"השמעונה צקי
י"ט אדר תשע"המאסטר
ח' חשון תש"פ