שוקו חם איטלקי
נכון שלא ידעתם שהשבוע חל יום השוקולד המריר הבינלאומי?
שוקולד הוא אחד המאכלים האהובים בעולם, וכשמדובר בשוקולד מריר, הוא אפילו נחשב בריא!
הוא מכיל חומרים כמו אשלגן, סיבים, ברזל, מגנזיום, נחושת, אבץ וסלניום, ומחקרים מראים שהוא משפר את בריאות הלב, המוח, ואפילו -כמה מפתיע - מסייע לרדת במשקל! כמובן שאם אוכלים ממנו בכמות סבירה…ככל שאחוז מוצקי הקקאו שהוא מכיל גבוהים יותר, כך טוב יותר.
שוקולד מריר פרווה הוא נהדר להכנת מנות אחרונות לארוחות בשריות, אך היום דווקא נשתמש בו כדי להכין משקה חורפי חלבי, טעים וסמיך - שוקו חם בסגנון איטלקי!
כשקר וגשום בחוץ, זה בדיוק מה שימתיק לנו את הערב ויחמם לנו את הגוף והנשמה. חפשו הורה או אח גדול שיעזרו לכם להכין לכולם פינוק חורפי משגע!
שוקו חם איטלקי
המצרכים
• 100 גר' שוקולד מריר, חתוך לקוביות קטנות
• 2 כפות סוכר
• 2.5 כפות קקאו
• כוס חלב ועוד כף חלב
• כף קורנפלור (קמח תירס)
אופן ההכנה
ערבבו היטב בקערה רבע כוס חלב וכף קורנפלור.
סננו את הקקאו לתוך קערה נוספת, וערבבו אותה עם הסוכר.
בסיר קטן, חממו בעזרת מבוגר ¾ כוס חלב+ כף חלב עד לרתיחה. הנמיכו את האש, ושפכו פנימה תוך כדי ערבוב את תערובת החלב והקורנפלור.
הוסיפו תוך כדי ערבוב גם את תערובת הקקאו, ולבסוף את השוקולד המריר.
המשיכו לערבב משך כשלוש דקות נוספות והורידו מהאש.
זהו! השוקו החם שלכם מוכן! העבירו בעזרת מבוגר לספל, ושתו בהנאה!
התגובות שלכם
איך קוראים לי?
י"א טבת תש"פאסתר
י"א טבת תש"פ54
י"א טבת תש"פיעלי
י"א טבת תש"פאילה - עורכת תוכן (לשעבר)
י"ב טבת תש"פיוסי כהן
י"א טבת תש"פתמר אסולין
י"א טבת תש"פ546
י"א טבת תש"פששששששש
י"ב טבת תש"פתמר
י"ג טבת תש"פנטע
ט"ו טבת תש"פ