עוגת גבינה ללא גבינה
גם אנחנו לא האמנו בהתחלה, אבל יש עוגת גבינה ללא גבינה!
העוגה המיוחדת הזו נקראת 'מלקטרט (עוגת חלב)' ומקורה במטבח הדרום אפריקאי.
קדריט תמונה: Rorypaul, Melkterk, CC BY 3.0
מצרכים
- 3 כפות חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר
- 3 חלמונים
- כוס קמח
- כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- כפית תמצית וניל
- 4 כוסות חלב
- 3 חלבונים
- כף סוכר מעורב עם כף קינמון
אופן ההכנה
1. ערבבו בקערה את החמאה המומסת עם כוס הסוכר. הוסיפו את החלמונים, והקציפו עד שתקבלו תערובת אוורירית.
2. הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה והמלח, וערבבו בעדינות.
הוסיפו גם את החלב והוניל וערבבו.
3. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עד שתקבלו קצף יציב. ערבבו בעדינות את הקצף לתוך התערובת השניה, ושפכו את העיסה לתבנית משומנת (רצוי תבנית פאי). פזרו מעל את הסוכר המעורבב עם הקינמון.
4. חממו תנור לחום של 190 מעלות, והכניסו את העוגה למשך עשרים וחמש דקות. הנמיכו את החום לחום של 160 מעלות, ואפו 25-30 דקות נוספות.
איך יודעים שהעוגה מוכנה? לאחר שחובשים כפפות מגנות מחום, מנענעים אותה קלות (זהירות, היא חמה!) ומרגישים אם היא יציבה. בתיאבון!
התגובות שלכם
מוריה
ט"ו סיון תש"פמנדי
ח' סיון תש"פיעלי:)
ח' סיון תש"פיהושע יונג
ד' סיון תש"פאבישג
ד' סיון תש"פאסף רוטשטיין
ד' סיון תש"פדבורה לאה ברקו
ד' סיון תש"פחנימוב
כ' תשרי תשפ"אאביגיל סבג
ד' סיון תש"פ..................
ד' סיון תש"פאיילת כצמן
ד' סיון תש"פתנחשו [ בת...]
ד' סיון תש"פנועה דדוש
כ"ג אדר א תשפ"ב...
ד' סיון תש"פ00000
ד' סיון תש"פנווה
ד' סיון תש"פהדס כהן
א' תמוז תש"פ