אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
בלוג

עוגת גבינה ללא גבינה

 גם אנחנו לא האמנו בהתחלה, אבל יש עוגת גבינה ללא גבינה!

העוגה המיוחדת הזו נקראת 'מלקטרט (עוגת חלב)' ומקורה במטבח הדרום אפריקאי. 

Melkterk

 

קדריט תמונה: RorypaulMelkterkCC BY 3.0

 מצרכים  

  - 3 כפות חמאה מומסת

  - 1 כוס סוכר

  - 3 חלמונים 

  - כוס קמח

  - כפית אבקת אפייה 

  - ¼ כפית מלח

  - כפית תמצית וניל

  - 4 כוסות חלב 

  - 3 חלבונים 

  - כף סוכר מעורב עם כף קינמון 

אופן ההכנה

  1. ערבבו בקערה את החמאה המומסת עם כוס הסוכר. הוסיפו את החלמונים, והקציפו עד שתקבלו תערובת אוורירית.

  2. הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה והמלח, וערבבו בעדינות.

הוסיפו גם את החלב והוניל וערבבו.

 3. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עד שתקבלו קצף יציב. ערבבו בעדינות את הקצף לתוך התערובת השניה, ושפכו את העיסה לתבנית משומנת (רצוי תבנית פאי). פזרו מעל את הסוכר המעורבב עם הקינמון.

 4. חממו תנור לחום של 190 מעלות, והכניסו את העוגה למשך עשרים וחמש דקות. הנמיכו את החום לחום של 160 מעלות, ואפו 25-30 דקות נוספות.

איך יודעים שהעוגה מוכנה? לאחר שחובשים כפפות מגנות מחום, מנענעים אותה קלות (זהירות, היא חמה!) ומרגישים אם היא יציבה.  בתיאבון! 

התגובות שלכם

  • יהושע יונג
    ד' סיון תש"פ
    לא הבנתי מה הקטע
  • אבישג
    ד' סיון תש"פ
    מגניבבבב
  • אסף רוטשטיין
    ד' סיון תש"פ
    תודה!!!
  • דבורה לאה ברקו
    ד' סיון תש"פ
    עוגת גבינה ללא גבינה זה מגעיל
  • אביגיל סבג
    ד' סיון תש"פ
    מעניין...
  • ..................
    ד' סיון תש"פ
    וואי תודה רבה!
  • איילת כצמן
    ד' סיון תש"פ
    יפה
  • תנחשו [ בת...]
    ד' סיון תש"פ
    מהמם!! תודה לכם על הכל ולכולם וחג שמח לכולם! שנשמע בשורות טובות!! ושנזכה לגאולה כמו לפני הרבה שנים בהר סיני אמןןןןן
  • ...
    ד' סיון תש"פ
    נשמע טוב!!
  • 00000
    ד' סיון תש"פ
    יפה מאוד
  • נווה
    ד' סיון תש"פ
    יש מצב לטעימות :)
  • יעלי:)
    ח' סיון תש"פ
    אז למה קוראים לזה עוגת גבינה?
  • מנדי
    ח' סיון תש"פ
    מוזר!!!
  • הדס כהן
    א' תמוז תש"פ
    יפה נראה טעים
  • מוריה
    ט"ו סיון תש"פ
    ואוו

מנהל ערוץ מאיר: אלקנה פרל