חכמולוגי
בלוג

פרלינים ביתיים

 החג השמח בשנה מאחורינו, ומכל המשלוחים כנראה נשארו לכם גם כמה שוקולדים, נכון?

אז זו הזדמנות נפלאה להכין פרלינים ביתיים!

פרלינים 4

 מצרכים:

• לכל תבנית פרלינים אחת יש צורך בכ-2 חבילות שוקולד.

• מילוי לבחירתכם -  אנחנו השתמשנו בחלב מרוכז, אך ניתן למלא בריבת חלב, ממרח שוקולד לבן ומילויים אחרים, לפי טעמכם.

• תבנית פרלינים (או תבנית סיליקון להכנת קרחונים).

 הוראות הכנה:

**לביצוע המתכון חובה להיעזר במבוגר אחראי **

שוברים לקוביות חבילת שוקולד אחת, וממיסים אותה במיקרוגל (בקערה  מיוחדת המיועדת לכך). (תמונות 1+2)

אנו ממליצים להמיס בפולסים קצרים, ולערבב במהלך ההפסקות.

 זהירות - הכלי עלול להיות חם. חובה להיעזר במבוגר אחראי ובכפפות הגנה.

את חבילת השוקולד השנייה קוצצים היטב עד שמתקבלות חתיכות קטנטנות מאוד.

כשהחבילה הראשונה מומסת לגמרי בקערה, מוסיפים אליה את החתיכות הקטנות ומערבבים היטב, עד שהן נמסות אל תוך השוקולד המומס. (תמונה 3). פעולה זו מהווה תחליף ביתי ומהיר לפעולת הטמפרור המקצועית, אשר תורמת לכך שהפרלינים יצאו מבריקים ומתפצחים בפה.

פרלינים 1

בעזרת כפית, ממלאים את השקעים שבתבנית הפרלינים בשוקולד (תמונה 4), ומיד לאחר מכן מתחילים להזיז את התבנית בכיוונים שונים במטרה לגרום לכך שהשוקולד יכסה את כל דפנות השקעים. לאחר מכן הופכים את תבנית הפרלינים ומרוקנים את השוקולד המיותר לקערה בעזרת מרית (תמונה 5).

 פרלינים 2

מומלץ גם לדפוק בזהירות את התבנית על גבי השולחן (כאשר פנים התבנית מופנה אלינו), כי למנוע בועות אוויר.

מעבירים את התבנית למקפיא, וממתינים  מספר דקות עד שהשוקולד מתקשה.

מוצאים מהמקפיא, ובעזרת כפית ממלאים את הפרלינים בחומר המילוי הרצוי. (תמונה 7) שימו לב לא למלא עד לסוף השקעים, אלא להשאיר קצת מקום לשכבת השוקולד הבאה, השכבה ש'סוגרת' את הפרלין.

ממלאים את המרווח הנותר בין המילוי לשפת התבנית בשוקולד הנותר. (תמונה 8).

בעזרת מרית, מסירים את השוקולד המיותר מהתבנית.

מקפיאים.

פרלינים 3

לאחר שהשוקולד מתגבש וחוזר להיות מוצק, ניתן להוציאו (תמונה 9) וליהנות מפרלינים טעימים מעשה ידיכם! בתיאבון!  

התגובות שלכם

  • דבורה
    י"ח אדר תשפ"א
    ראשונה ראיתי יוצא
  • עידו חיו
    י"ח אדר תשפ"א
    ימי
    • אוריה אבייב
      כ' אדר תשפ"א
      ימי
  • יוסף (שם בדוי)
    י"ח אדר תשפ"א
    מגניב
  • שרה
    י"ח אדר תשפ"א
    וואו נראה טעים יש את ראשונה
  • טליה ו.
    י"ח אדר תשפ"א
    אוף אין לי שוקולד חלבי ומריר זה מגעיל
    • ביבי
      כ' אדר תשפ"א
      התכוונת עם פסיק בין המילים שוקולד חלבי למילה מריר
  • אביעד
    י"ח אדר תשפ"א
    יאמי! נראה מגרה! תודה רבה יאלופים!!!!!!
  • אוריה
    י"ח אדר תשפ"א
    וואיי אני חיה על שוקולדים בא לי להכין רק שלא בטוח שאמא שלי תרשה (מי שרוצה בואו בערך בשלוש למרוץ מסלולים בואו אני מחכה
  • הלל שרה !!!
    י"ח אדר תשפ"א
    שניה *מהמם*
  • במניאה
    י"ח אדר תשפ"א
    יפה
  • אוריה נ.
    י"ח אדר תשפ"א
    נו מי בא למרוץ מסלולים בואו בקשה
  • אפרת הראל
    י"ח אדר תשפ"א
    אני תרמתי את הממתקים לילדים בבית חולים
    • הדר
      י"ח אדר תשפ"א
      כל הכבוד לך!!
  • עדי זכריה
    י"ח אדר תשפ"א
    מגניב מנסה
  • צופיה
    י"ח אדר תשפ"א
    ואוו.... נראה טוב
  • שלמה
    י"ח אדר תשפ"א
    מרוב שאכלתי כמויות שוקולדים בפורים כבר נמאס לי! אבל נראה טעים!
  • בידודיות
    י"ח אדר תשפ"א
    הכנתי יאמי תודה רבה ערוץ מאיר
  • מיכלושש!!!
    י"ח אדר תשפ"א
    יאוו זה נראה טוב ומבריק מגניב תודה ערוץ מאיר
  • מה נישמע
    י"ח אדר תשפ"א
    יאמייי
  • הללי רחל
    י"ח אדר תשפ"א
    הכנתי יצא סופר יאמי תודה **תשובת מערכת האתר ואילה - שמחים מאוד לשמוע! בתאבון!**
  • אביגיל סבג
    י"ח אדר תשפ"א
    יפה אבל בגלל העיצוב החדש של הערוץ קשה להגיע לזה!
  • חסוי
    י"ט אדר תשפ"א
    אימאלה נראה טעים ברמות בא לי עכשיו אין לי כוח פשוט להכין אז אני מעדיפה רק לאכול ולא להכין חחח
  • the king
    ה' ניסן תשפ"א
    That's not how yummy is written
  • ח
    א' ניסן תשפ"א
    שווה לעשות! אני עשיתי את זה (לא מהבלוג) אבל יצא ממש טעים ויפה!!
  • מיכל המלכה !!!!
    ל' ניסן תשפ"א
    הכנתי ויצא טעים ברמות תודה ערוץ מאיר
  • מאסטר שף
    כ"א אדר תשפ"א
    זה יצא פצצה
  • אבישג
    כ"ג אדר תשפ"א
    יצא ממש מגרה
  • שם חסוי
    כ"ד אדר תשפ"א
    ואוו נראה מגרה איך בא לי להכין עכשיו!
  • רוני
    כ"ו אדר תשפ"א
    למה בין התמונות החלפתם תבנית פרלינים? אבל בכל מקרה זה נראה טעים בטירוף תודה רבה **תשובת מערכת האתר - כי עשינו במקביל כמה תבניות שונות**
  • נאוה
    ג' סיון תשפ"א
    ממש אהבתי זה היה טעים תודה לערוץ מאיר
  • שירה ארליך
    י"ט אדר תשפ"א
    ידעתי להכין את זה לפני ויש לי תבנית פרלינים מסיליקון ואני גם ממליצה חוץ מהמילוי אפשר גם לשים סוכריות ולי לא נשאר שוקולדים כי הבאנו את הממתקים לחולים בכל מקרה מתכון מעולה ממליצה לכולם
  • אבישג
    י"ט אדר תשפ"א
    ימי ממש נראה מגרה