אולי יעניין אותך

 השבוע חל יום השוקולד-חלב הבינלאומי, אז זו הזדמנות נהדרת ללמוד כמה עובדות מעניינות על אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם! 

שוקולדים

 קרדיט תמונה: Image by Enotovyj from Pixabay 

• השוקולד כן גדל על העצים! - טוב לא בדיוק, אבל בערך.  חומר הגלם העיקרי ממנו מייצרים שוקולד הוא פולי קקאו מעצי קקאו מובחרים. פולי הקקאו עוברים כמה תהליכי עיבוד, התססה, ייבוש וקלייה אשר בסיומם נוצר תרחיף השוקולד, ממנו ניתן להכין סוגים שונים של שוקולד. 

פולי קקאו

 קרדיט תמונה: Image by Stefan Kuhn from Pixabay

• המשקה המרפא - הראשונים ששתו משקה המופק מפולי קקאו היו בני המאיה במרכז אמריקה. מכיוון שבני המאיה לא הוסיפו למשקה סוכר, טעמו היה מר שכן פולי הקקאו מרים מאוד מטבעם. מעניין לדעת כי לפעמים הם כן בחרו להוסיף למשקה תבלינים, כגון וניל ופלפל חריף! אנשי המאיה והאצטקים האמינו כי המשקה מקל על כאבי בטן ומרפא מחלות שונות.

 • משקה המלכים -  מלך ספרד, המלך קרלוס הראשון, קיבל במתנה פולי קקאו מכובש הארצות ארנן קורטס, שהחליט להביאם כמתנה למלך לאחר שראה כי המקומיים מייחסים לפולים ולמשקה המופק מהם חשיבות רבה (ואף השתמשו בפולי הקקאו כמטבעות למסחר). כמאה שנה לאחר כן, נפוץ המשקה בקרב עשירי אירופה, אשר שינו את המתכון המקורי באמצעות הוספת סוכר, וכך בעצם יצרו את משקה ה'שוקו' המתוק שאנו מכירים. 

שוקו

קרדיט תמונה: Image by Steve Buissinne from Pixabay 

• הפרד ומשול -  המצאת שיטת הפרדת השומן מפולי הקקאו על ידי קונרד ון האוטן, אפשרה לראשונה ליצור חמאת קקאו ואבקת קקאו, מהן ניתן היה להכין שוקולד מוצק בטבליות. כ-19 שנה לאחר מכן, נוצר שוקולד  מריר למאכל, ושנים ספורות לאחר מכן, בעקבות ניסויים מוצלחים שערך היצרן הממתקים השוויצרי דניאל פטר, יוצר לראשונה שוקולד חלב.

 •בעלי מקצוע המתמחים בעבודה עם שוקולד  נקראים 'שׁוֹקוֹלַטְיֵיר', והם בעלי ידע עיוני ומעשי נרחב בכל הקשור לטיפול נכון בשוקולד, תכונותיו, טמפור מקצועי ועוד. 

שוקוליטייר

קרדיט תמונה:Image by David Greenwood-Haigh from Pixabay

• שוקולד ורוד - ישנם ארבעה סוגי שוקולד עיקריים, הנבדלים אחד מהשני בעיקר במינון המרכיבים: שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן, ושוקולד רובי, שהוא השוקולד הצעיר בחבורה. שוקולד רובי, אשר הוצג לראשונה לעולם בשנת 2017,  מופק מפולי קקאו מזן מיוחד הנקרא 'רובי', היוצרים שוקולד בעל גוון ורוד טבעי וטעם מעט חמוץ. 

פרלינים

 קרדיט תמונה: Image by Jill Wellington from Pixabay 

• רוצים שוקולד? שמרו על הסביבה! - מסתבר שההתחממות הגלובאלית עלולה לפגוע בעצי הקקאו בעתיד. עצים אלו רגילים לאקלים מסוים, ותנאי אקלים שונים עלולים להיות מאתגרים מידי עבורם. ולכן כאשר אנו עושים פעולות לשמירה על הסביבה או נמנעים מעשיית פעולות המזיקות לה, אנו בעצם גם תורמים למען עתיד השוקולד העולמי!

 • שוקולד בריא? מסתבר שצריכה מבוקרת ומתונה של שוקולד מריר בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים יכולה להיות מועילה.  השוקולד המריר מכיל חומרים כמו אשלגן, סיבים, ברזל, מגנזיום, נחושת, אבץ וסלניום, ומחקרים מראים שהוא משפר את בריאות הלב והמוח. לעומתו, השוקלד הלבן אינו מכיל מוצקי קקאו, ולכן יש מחלוקת האם ניתן להגדירו בכלל  כ'שוקולד', אך בכל מקרה הוא אינו מומלץ לצריכה רבה שכן הוא מכיל בעיקר סוכר, מוצקי חלב וחמאת קקאו.

שוקולד לבן

 קרדיט תמונה: Image by caja from Pixabay

 הכתבה עשתה לכם חשק לשוקו חם?

מתכון נפלא לשוקו חם איטלקי מחכה לכם בקישור הזה!

מתכוני שוקולד נוספים:

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים: קישור

חמאת בוטנים

חטיפי שוקולד מתפצחים: קישור

חטיפי שוקולד 1

פרלינים ביתיים: קישור

פרלינים 4

התגובות שלכם

  • בלה בלה בלה
    כ' אב תשפ"א
    שוקולד זה הדבר הכי טעים
    • חני סטרולוביץ
      ל' אב תשפ"א
      שוקולד מריר זה לא טעים נקודה
  • משפחת רוזנברג
    כ' אב תשפ"א
    מעניין וטעים!
  • הלל
    כ' אב תשפ"א
    שווה
  • אפרת
    כ' אב תשפ"א
    ואווו שוקולד זה דבר טעים מאוד
  • אברימי
    כ' אב תשפ"א
    שוקולד זה מה זה טעים שיש
  • נונוש
    כ' אב תשפ"א
    מממממ..... שוקולד
  • שיראלוש
    כ' אב תשפ"א
    היה ממש חמוד בהפינינג אבל חבל שאסי ויונתן לא היו הם השחקנים שהכי חיכינו לפגוש בערוץ אבל תודה רבה
  • חיליק
    כ"א אב תשפ"א
    ללקק את האצבעות
  • חמישית
    כ"א אב תשפ"א
    אני אהובת את כל השוקולדים [גם מריר אבל לא ממש מריר]
  • אדם
    י"ד כסלו תשפ"ג
    בא לי שוקו לא שוקולד